Rutes

Santa Rita


  • Ruta Santa Rita - Malgrat de Mar

RUTA 2: SANTA RITA

Aquesta passejada sense més dificultat que un petit desnivell inicial, us mostrarà el paratge de Santa Rita, on podreu trobar una ermita, coneguda antigament com la capella de Sant Ponç i anomenada popularment avui dia, ermita de Santa Rita. Es tracta d’una construcció d’una sola nau de petites dimensions, amb cobertes semicirculars que li donen l’aire de capella neoclàssica. De fet, és una rèplica d’una ermita que hi havia al mateix lloc i va ser enderrocada, probablement, durant la Guerra Civil Espanyola. Sobre la teulada hi havia hagut també una campana, que fou robada. A l’interior, hi ha una taula-altar i les imatges de Sant Ponç, Sant Ramon Nonat i Santa Rita de Càssia.

Antigament s’hi celebrava un aplec la diada de Sant Ponç, molt concorregut per la gent de Malgrat i els voltants i, encara ara, les devotes de Santa Rita (patrona de les causes perdudes i impossibles) resen la novena durant els nou dies precedents al 22 de maig. El fet que aquesta tradició sigui l’única que ha perdurat explica el canvi de denominació popular del lloc.

Si disposeu de poc temps, és una bona opció fer un passeig agradable en aquest entorn natural prop del centre urbà i gaudir d’un racó de bosc i de les bones vistes de Malgrat de Mar i el contorns: el Pla de Grau, el castell de Palafolls, algunes torres de guaita o els turons de Malgrat. Porteu-vos l’entrepà o la carmanyola i asseieu-vos a l’esplanada de Santa Rita com han fet sempre els malgratencs.

Recorregut 2,50 km
Desnivell màxim 41 m
Temps 1 h
CONSELLS:
  • Porteu roba i calçat adient per a la vostra sortida i la temporada.
  • No oblideu de portar aigua i penseu a dur una gorra si fa molt de sol.
  • Consulteu la previsió meteorològica, per si de cas.
  • Agafeu el mòbil per poder contactar amb el 112 si fos necessari.
  • Millor que no sortiu sols; evitareu problemes si aneu acompanyats.
  • Recolliu les vostres deixalles i dipositeu-les al contenidor més proper.
  • Respecteu els camins, els senyals i les propietats.

Necessites ajuda?

Posa’t en contacte amb l’Oficina de Turisme