Parcs

Parc Francesc Macià


 • parc infantil malgrat de mar
 • francesc-macia-panoramica
 • general-fmacia
 • parc-acces-francesc-macia
 • com-arribar-fmacia
 • botanica-fmacia
 • accessibilitat-fmacia
 • parc francesc macia
 • parc francesc macia malgrat

El parc de les escultures gegants

El Francesc Macià és una de les atraccions més populars del Maresme i un parc tancat que garanteix la seguretat dels més menuts i la tranquil·litat dels qui els acompanyen. Hi ha zones amb usos diferenciats, com un espai per a monopatins, zones de jocs sensorials, d’aixoplucs i de jocs infantils i ninots que creen una atmosfera màgica i singular. El parc acull al voltant de 10.000 nens i nenes a l’any en visites programades per escoles i casals d’estiu i gairebé 100.000 persones més que el visiten de manera lliure.

El parc està obert tot l’any en l’horari següent:
 • De juny a setembre de 8h a 22h30
 • D’octubre a maig de 8h a 20h.

Si voleu venir al parc i sou una escola o un casal d’estiu, podeu comunicar-nos la vostra visita al correu electrònic policialocal@ajmalgrat.cat.

SERVEIS

El parc Francesc Macià és per a tothom, així doncs, disposa de serveis adaptats a totes les necessitats. Hi trobareu fonts per beure aigua i lavabos integrats entre la vegetació adaptats a tots i amb canviadors per als més menuts.

El parc disposa de zones i espais polivalents: zona esportiva, zona de jocs infantils, zona de pícnic i amfiteatre.

                                  

Accessibilitat

El parc Francesc Macià és completament accessible i tots els elements que hi ha, com els lavabos, les fonts i els bancs, han estat pensats per tal de facilitar-ne l’ús a tothom.

Al llarg del parc, hi ha un seguit de turons creats artificialment amb vegetació que es connecten de manera natural per camins suaus i fàcils de recórrer, sense barreres de cap mena.

Origen

El parc Francesc Macià se situa en un espai planer de més de 40.000 m2 al llarg de la riera de Palafolls, sobre antics camps de cultiu. La idea inicial era crear una gran zona verda al municipi que servís com a parc i com a element d’atracció turística amb tres objectius: convertir l’espai en un lloc de trobada i d’esbarjo per a tothom; en parc temàtic, per aquest motiu hi trobareu unes figures gegants amb motius infantils de fins a 5 metres d’alçada que li donen un caire de gran equipament lúdic; i en jardí botànic, amb rètols identificadors de les espècies vegetals plantades que, per altra banda, estan situades de manera estratègica.

El projecte inicial del parc Francesc Macià va començar el 1998 i es va dur a terme en dues fases, finalitzades completament el 2007. L’obra es va realitzar en part gràcies a les diferents escoles taller concedides a l’Ajuntament de Malgrat de Mar per promoure la inserció laboral dels joves del municipi. Així doncs, la funció de contribuir a la cohesió social del poble, ja es complia des dels inicis.

El parc també ha contribuït a la reforma integral dels barris del Castell i la Verneda i, juntament amb la creació d’un centre cívic, la instal·lació de l’ascensor inclinat al parc del Castell i la reforma urbanística, ha permès que els veïns vegin com millora l’entorn urbà de la zona on viuen.

Consells i recomanacions

 • Us recordem que no podeu portar taules ni cadires de pícnic.
 • Al parc Francesc Macià no poden entrar els animals de companyia ni les bicicletes. Trobareu un aparcament de bicis a l’entrada.
 • És un parc per a tots; no aneu sense samarreta.
 • No oblideu que hi ha lloc per a tothom, divertiu-vos sense molestar; no porteu aparells de música que puguin destorbar la resta de visitants ni jugueu a pilota fora de les zones esportives.
 • No arrenqueu cap planta ni trepitgeu la gespa, recordeu que cal respectar els espais, així tots en gaudirem.
 • Dipositeu els residus a les papereres o als punts de reciclatge, és responsabilitat de tots mantenir net aquest espai de convivència.

Botànica

El parc Francesc Macià compta amb una vegetació singular. Hi trobareu una gran varietat d’espècies, la majoria autòctones, totes elles perfectament adaptades amb l’objectiu de reduir al màxim el consum d’aigua. El reg és totalment sostenible, ja que es realitza amb aigües freàtiques.

La gespa plantada és gespa rústica i uniforme, cosa que permet un grau de manteniment baix, perquè es tracta d’un tipus d’herba de reg poc freqüent i resistent a les trepitjades, a la temperatura elevada de l’estiu i a una alta exposició al sol.

El projecte paisatgístic del Francesc Macià proposa una gran varietat d’espècies vegetals, des d’arbres de fulla caduca a fulla perenne, de diferents mides i volums, la qual cosa suposa una gran riquesa visual i, a més, converteix aquest parc en un petit jardí botànic amb funcions d’esplai i alhora d’element didàctic, ja que cal no oblidar que el parc va dirigit especialment al món infantil.

El parc intenta reduir al màxim la producció de residus i promoure la reutilització de la matèria orgànica, per aquest motiu es realitza el compostatge de les restes botàniques que s’hi recullen.

Com s’arriba al parc Francesc Macià?
El parc Francesc Macià està situat a l’avinguda de la Costa Brava s/n de Malgrat de Mar, molt a prop del Centre d’Atenció Primària (CAP).

Amb tren:
Un cop baixeu a l’estació de tren de Malgrat de Mar, heu de pujar el carrer que trobareu a davant vostre fins que arribeu a una rotonda. A mà esquerra, hi ha el CAP i, a mà dreta, un aparcament on trobareu l’accés al parc Francesc Macià.

Amb cotxe:
Si veniu de Barcelona per l’N-II, entrareu a Malgrat de Mar per l’av. de la Costa Brava. Seguiu endavant sense deixar aquesta avinguda. Un cop passeu la segona rotonda, trobareu l’entrada a l’aparcament del Francesc Macià que funciona amb disc de control horari, excepte el diumenge.

Si veniu de Girona per l’N-II, heu d’entrar per l’entrada Malgrat Sud. Anireu a parar a una rotonda, agafeu la tercera sortida i seguiu endavant per l’av. de la Costa Brava. Després de la següent rotonda trobareu l’entrada a l’aparcament del Francesc Macià que funciona amb disc de control horari, excepte el diumenge.

Zones esportives
Per a totes les edats amb camps de petanca, pistes de vòlei i bàdminton, pista poliesportiva per a bàsquet i futbol, taules de tennis taula i un skatepark per a patinar.

Zones de jocs infantils
Dividides per franges d’edat:
• Zones de joc per a infants de menys de 3 anys. Aquestes zones estan situades prop de les zones de pícnic, per poder tenir cura de la mainada còmodament.
• Zones de jocs per a infants i joves entre 3 i 14 anys. Hi trobareu gronxadors, tobogans, tirolines i d’altres espais d’allò més entretinguts que us proporcionaran hores i hores de diversió.
• Zona de jocs auditius per a totes les edats. En aquest espai de joc podreu gaudir de l’experiència única de jugar amb els sentits.

Amfiteatre
Per a espectacles culturals.

Zones de pícnic i descans
Aquestes zones familiars són espaioses i disposen de punts de reciclatge perquè entre tots contribuïm a una bona educació ecològica.

parc-francesc-macia-mapa

Comparteix moments màgics

Consulta i pregunta’ns els teus dubtes per gaudir al màxim de la teva visita.