Espais verds

El Pla de Grau


  • pla de grau malgrat de mar

Conreu amb denominació d'origen

Gran espai agrícola protegit on es conreen productes d’horta com patates, enciams, escaroles, tomàquets i fesols tendres, entre d’altres. La comercialització dels productes de l’horta de la zona de Malgrat de Mar (Pla de Pineda i Pla de Grau) i d’altres terrenys agrícoles de Palafolls, Santa Susanna i Blanes està liderada per la Cooperativa Agrícola Progrés-Garbí. Aquesta cooperativa va néixer l’any 1992, fruit de la unió de les cooperatives de la zona El Progrés i Garbí.

Dos dels productes estrella d’aquesta horta són el fesol del ganxet i l’escarola:

  • El Fesol del Ganxet ha estat inclòs en la llista comunitària de productes amb denominació d’origen protegida (DOP). La major part de la producció es ven directament als mercats i restaurants. Les característiques morfològiques del fesol del ganxet en són la carta de presentació principal. Segons els entesos, cada exemplar ha de ser pla, de color blanc i amb una forma de ganxo molt marcada.
  • Malgrat de Mar exporta anualment aproximadament uns quatre milions d’escaroles, que tenen com a destí principal el mercat francès.