fbpx

Noticies

Un nou paradís al delta de la Tordera


Entre Malgrat i Blanes trobem un paradís natural que té molta importància. Aquest indret insòlit és el delta de la Tordera: un lloc que ha sorprès a molts durant els darrers mesos. Degut a l’aturament general de la població durant el confinament, s’han pogut observar diferents espècies voltant per llocs poc comuns, com ha succeït al nostre delta.

Amb això, podem assegurar que el delta de La Tordera s’ha convertit en un paradís natural inesperat. L’origen d’aquest canvi prové dels efectes del temporal Glòria el passat mes de gener. Aquest fenomen meteorològic ha fet que una gran quantitat de sediments quedessin dipositats a la desembocadura del delta i sigui un dels aliments de les aus, que s’han anat albirant com són: flamencs, baldrigues, corbs marins, martinets…

Per protegir i impedir que la gent pugui accedir a aquesta zona, s’ha dut a terme un operatiu per tancar aquest lloc i prohibir el bany a qualsevol persona.  D’aquesta manera, els més curiosos no hi poden accedir ni intervenir amb les aus, ja que si això passés, provocaria grans conseqüències que podrien arribar a ser irreversibles per a aquest espai natural. A més a més, aquesta zona està catalogada com a zona especial de conservació i forma part de l’espai europeu de la Xarxa Natura 2000.

Per tots els interessats que volen gaudir de la natura a Malgrat de Mar s’ha instal·lat un nou mirador juntament amb un plafó informatiu per saber el tipus d’aus que es poden observar, i poder veure el seu comportament sense molestar-les.

Que hi segueixi havent aquest tipus de fauna en el futur és una incògnita, ja que això depèn de molts factors que s’han de tenir en compte. Però sobretot recau sobre les diverses organitzacions que han de dur una bona gestió per a mantenir la conservació d’aquest lloc. Tot i que és indubtable que cuidar espais naturals com aquest és feina de tots.