Noticies

Places i parcs de Malgrat de Mar


Les ciutats del segle XXI es valoren per diversos elements, la seva població, el seu nucli urbà, però de manera especial, per aquells espais oberts que permeten un equilibri entre l’edificació i la natura: els parcs. A Malgrat de Mar, en comptem tres de principals, tot i que també valorem de manera destacada les places de la població, com elements d’esbarjo i obertura popular.

El parc més popular de Malgrat és el Parc Francesc Macià, un somni per qualsevol infant. L’entrada en forma de castell, dóna la benvinguda a un món màgic ple d’escultures gegants acolorides amb motius ben variats: contes, referències a dibuixos animats, bolets, flors, una goma d’esborrar, un tren… Un recorregut que desperta la imaginació de qualsevol, i que segueix més endavant amb gronxadors, tirolines, jocs sensorials, espai per jugar a pilota, per a monopatins i també una zona de pícnic. El Parc Francesc Macià a Malgrat és un dels nuclis de diversió a l’aire lliure més importants del Maresme, es calcula que 10.000 nens i nenes el visiten amb l’escola o el casal d’estiu al llarg de l’any, i que gairebé 100.000 persones més el visiten per lliure. Si et decideixes a venir-hi, no t’oblidis de consultar els horaris: de juliol a setembre, de 8h a 23h, d’abril a juny, de 8h a 22h, i d’octubre a març, de 8h a 20h.

Si el Parc Francesc Macià és el parc dels nens per antonomàsia, el Parc del Castell de Malgrat és el parc de les vistes perquè la seva ubicació elevada dalt d’un turó, ens permet una panoràmica privilegiada de la ciutat de Malgrat. S’hi pot accedir amb un ascensor des del centre del poble, tot i que també s’hi pot arribar caminant perfectament si no es té cap problema de mobilitat. El Parc del Castell de Malgrat, acull una petita àrea de joc per a nens i itineraris botànics, a més de concerts, aplecs de sardanes, o revetlles populars, entre d’altres. Per visitar el Parc del Castell, ho pots fer d’abril a setembre, de 8h a 23:15h, o d’octubre a març, de 8h a 21h.

Parc de Francesc Macià
Parc del Castell

El tercer parc de Malgrat, dels tres principals a què fèiem referència a l’inici d’aquest post, és el Parc de Can Campassol, que bé podria tenir-se per una gran plaça o espai verd que acull una gran activitat popular. Al Parc de Can Campassol hi ha el Casal dels Jubilats, i entre un espai de psicomotricitat per adults, i alguns espais d’esbarjo per a nens, s’hi celebren una gran quantitat de concerts, actuacions i esdeveniments diversos a l’aire lliure. A l’espai que ara ocupa el Parc, hi havia temps enrere, una casa colonial d’estiueig on va néixer Zenòbia Camprubí, escriptora i esposa del Premi Nobel de Literatura Juan Ramón Jiménez, que malauradament no conservem avui dia.

I dels Parcs de Malgrat, passem a l’encant de les seves places principals. Tenim en primer lloc, la Plaça de l’Església, davant de l’Església de Sant Nicolau, un enclavament al centre de la població, on s’hi celebren activitats, fires d’artesania, etc. Seguidament, tenim la Plaça Anselm Clavé, també coneguda com la Plaça de la Barretina, (per acollir la seu de la Societat Cultural i Recreativa de la Barretina Vermella), que és una plaça activa on durant l’estiu s’hi celebren diferents actes, i que a més, ofereix entrada a l’ascensor per accedir al Parc del Castell. I per últim, la Plaça Xesco Boix, que pots trobar al final del Passeig de Mar, i que deu el seu nom al conegut cantant català de folk i cançó infantil. En aquest plaça s’hi pot jugar a basquet, i és la seu de la Cantada d’Havaneres de la Festa Major de Sant Roc i de la Revetlla de Sant Joan.

Malgrat de Mar t’espera per mostrar-te la bellesa dels seus espais oberts que bullen d’activitat i de diversió! No te’ls perdis!

Parc de Can Campassol
Plaça de l'església