fbpx

Noticies

Mercats i fires d’artesania a Malgrat de Mar


Intercanviar productes és quelcom que la humanitat ha anat fent des de temps immemorials. Els mercats van ser l’oficialització material d’aquest intercanvi, i avui dia, en gaudim de molt variats. Els Mercats de Malgrat de Mar són l’escenificació d’aquesta evolució en els sistemes d’intercanvi, tan des del punt de vista espacial com des de la varietat que ofereixen: a Malgrat de Mar hi trobem mercats fixes com el Mercat Municipal o el Mercat setmanal, i també eventuals, com el Mercat de Tapes o la Fira de Manualitats “fet a maLGRAT”.

Comprar al Mercat Municipal de Malgrat de Mar és l’oportunitat d’adquirir productes frescos de qualitat i proximitat de l’àmbit de la Costa de Barcelona. En els seus inicis, aquest Mercat es duia a terme en ple carrer, no disposava d’un espai concret destinat a tal fi, però des de principis de segle XX va trobar un espai al centre, les “Peixateries Velles”. Des de l’any 1991 el Mercat Municipal de Malgrat de Mar s’ubica en ple centre del nucli antic del municipi, just al costat de l’Ajuntament, amb facilitats d’accés i aparcament. Així doncs, podem dir que el Mercat Municipal dinamitza el centre comercial i urbà de Malgrat, oferint una superfície comercial amb deu parades entre les que comptem les de peix i marisc, les de fruita i verdura, les de llegums, i les de carns i embotits. El Mercat Municipal de Malgrat de Mar està obert de 8h a 13h i de 17h a 20:30h entre setmana, i de 8h a 14h els dissabtes. Tria el teu millor horari i no dubtis a deixar-t’hi caure per fer les teves compres de producte local, de proximitat i qualitat.

Mercats i fires

Pel que fa al Mercat Setmanal, aquell mercat itinerant present a tantes poblacions, fa la visita pertinent a Malgrat de Mar cada dijous, i resta obert des de les 8h fins les 14h. Aquest Mercat ens mostra una oferta molt interessant amb gran varietat de productes a preus molt assequibles. De fet, podem parlar de dos Mercats dins d’aquest mateix Mercat Setmanal: d’una banda, el Mercat de la Fruita i la Verdura i altres productes alimentaris, que se situen davant de la plaça Catalunya; i de l’altra, el Mercat de la roba i els complements, que el podem trobar entre els carrers Joan Maragall i Roger de Flor, prop de la plaça de la Germana Campos.

A Malgrat de Mar, a banda del Mercats fixes, podràs gaudir d’altres esdeveniments relacionats amb els Mercats o amb Fires d’Artesania al llarg de l’any. En primer lloc, tenim el Mercat de Tapes, un esdeveniment molt esperat que s’organitza dues vegades l’any. L’entorn és el mateix que el del Mercat Municipal, però amb la diferència que en aquestes ocasions, el Mercat s’omple de Música en viu i els comerciants presenten la seva proposta gastronòmica en forma de delicioses Tapes, d’aquí el nom Mercat de Tapes. Generalment, se celebren l’últim dissabte d’abril i el quart dissabte de setembre, no t’ho pots perdre!

En segon lloc, volem destacar la Fira de Manualitats “fet a maLGRAT”, un esdeveniment molt especial que acull tots aquells amants de les manualitats. Sobretot treballs manuals com el Patchwork o les Puntes de Coixí, aquestes últimes de vessant més tradicional, i de caire més modern el primer. La gran tradició catalana de les Puntes de Coixí, ha donat pas a diferentes Associacions de Puntaires que, després de viure anys daurats al segle XIX, lluiten avui dia per fer conèixer i mantenir viva la tradició mostrant la seva dedicació en diferents Fires d’Artesania d’arreu del territori, la de Malgrat de Mar entre elles. La bellesa dels resultats en les labors de Puntes de Coixí, fa que mantinguin l’interès de molta gent dins l’àmbit de les labors manuals. D’altra banda, el Patchwork, l’art d’unir retalls de teixits de manera creativa, ha generat grans expectatives en els últims anys, ja que és un tipus de treball manual que no requereix de grans habilitats i dóna uns resultats sorprenents i amb un gran encant. Aquesta Fira de Manualitats de Malgrat de Mar compta amb la col·laboració de l’Associació de Puntaires i La Merceria, i presenta una vintena de stands especialitzats en aquestes tècniques exposades, entre d’altres. Així mateix, també hi trobareu la possibilitat de realitzar diferents tallers d’aquestes labors manuals. Ja et pots anotar a l’agenda el dia 29 de setembre, la Fira “fet a maLGRAT” t’espera a peu mateix de carrer, al centre de Malgrat de Mar.

A Malgrat de Mar tens moltes més cites amb Fires i Mercats, només n’hem anomenat algunes de les més importants. Visita’ns i descobreix tot el que et podem oferir!