fbpx

Noticies

Malgrat Vila Florida: L’esclat de la primavera a Malgrat de Mar


Som prou conscients de la importància del factor natura en el nostre entorn urbà? Des de Malgrat de Mar, hem iniciat tota una sèrie de mesures per vincular flors, plantes, arbres i medi ambient, amb l’essència natural que cada ésser humà tenim dins. Aquests elements naturals ens són bàsics per la supervivència, i així ho hem d’expressar, però també són elements de gran bellesa que poden il·luminar la nostra sensibilitat en moments amb tant d’encant con la Primavera.

A Malgrat de Mar hem entès la necessària convivència pacífica, cordial i col·laboradora amb el medi, i per això hem fet passes per mirar de conscienciar a nivell social sobre la importància de fer polítiques sostenibles que millorin l’economia de la població a través de realçar parcs, jardins i espais verds.

Malgrat de Mar és, des del 2016, un dels pobles catalans que formen part de la distinció Viles Florides que otorga la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) a aquelles poblacions catalanes que dediquen esforços a valorar els seus espais verds i que cuiden especialment el medi ambient. Malgrat Vila Florida és així, una realitat des de fa tres anys, i ho certifiquen els cartells d’entrada i sortida del municipi on hi figura aquesta distinció. Des de Malgrat Turisme, a més, ens hem sumat especialment a aquesta iniciativa perquè promocionem de manera destacada tot el relacionat amb el medi ambient i els espais verds de Malgrat.

Per obtenir el títol Malgrat Vila Florida, el jurat del CHOC amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme, tenia en compte diferents elements: la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la selecció d’espècies, la relació entre espai verd i nombre d’habitants, l’estat del manteniment, la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues, la gestió de residus, la singularitat de l’espai verd, l’estètica… entre d’altres.

El missatge verd llençat des de les institucions municipals de Malgrat, no pretén ser un element unidireccional, sinó implicar tota la població a participar del moviment de posar en valor el nostre entorn natural. Per això, la denominació Malgrat Vila Florida, comporta també diferents premis dirigits a qualsevol persona, entitat, col·lectiu o empresa del poble que promogui l’art floral, sota la distinció Espais Públics Florits. I a Malgrat de Mar hem constatat aquesta participació activa de la població amb el programa d’activitats Garric, dut a terme durant el mes d’abril, que té com a protagonistes els espais verds i les flors, i que, des del nombrament de Malgrat Vila Florida, ha estat un èxit any rere any. Entre les activitats que es duen a terme durant el Garric de Malgrat, hi trobem el Concurs de Balcons i Aparadors en Flor (aquests darrers promocionats des de l’Associació de Comerciants de Malgrat), passejos per espais verds urbans, plantació d’arbres, i l’activitat estrella, l’Eixida, que consisteix en l’obertura al públic de jardins i patis de cases particulars.

Malgrat de Mar, doncs, s’ha transformat des de la seva distinció com a Vila Florida, dirigint la seva mirada cap al medi ambient i els espais verds, i ha organitzat tota una sèrie d’activitats perquè la flaire de la natura penetri amb tot el seu esplendor en cada racó del municipi. Així, Malgrat de Mar, s’ha reconegut a sí mateixa com a patrimoni natural de clima mediterrani i ha posat en valor tot l’entorn natural que l’acompanya.

Malgrat Vila Florida
Malgrat Vila Florida
Malgrat Vila Florida