fbpx

Noticies

Malgrat de Mar pels amants de la natura


Malgrat de Mar és una ciutat molt vinculada als seus espais naturals, i té la sort de comptar amb natura per totes bandes, tant a mar com a muntanya. Si ets un amant de la natura, Malgrat de Mar et sorprendrà amb totes les seves propostes de paisatge i vegetació.

Si comencem de cara a mar, Malgrat de Mar té dues platges que són dos tresors per aquells a qui els agrada contemplar la bellesa del mar en un ambient de natura viva. Tenim la Platja de La Conca i la Platja de la Punta de la Tordera. La primera, la Platja de La Conca, és un espai natural molt especial, amb una vegetació autòctona de la família de les psamòfiles que s’emmarca dins l’espai protegit de les Dunes. És una platja gairebé verge, amb poca afluència de gent i pocs serveis, més enllà de la seva gran aportació de bellesa paisatgística a la població de Malgrat de Mar. Un lloc ideal per a la contemplació i la comunió amb la natura. La segona, la Platja de la Punta de La Tordera, es troba just en la desembocadura del Riu Tordera, una zona on la vida animal i vegetal floreix arreu. Els amants de la natura, destaquen la gran varietat d’aus que es poden contemplar i que són propis de les zones d’aiguamolls. Al final de la platja hi ha un indret on es practica el nudisme.

Platja de la Punta de la Tordera
Parc Francesc Macià

De la platja, anirem ara cap al centre de Malgrat de Mar on podem trobar diferents Parcs que viuen en perfecta harmonia amb la natura. Tenim el Parc del Castell, que gaudeix d’una panoràmica incomparable de la ciutat, al trobar-se elevat en un turó. Per la seva banda, el Parc de Francesc Macià, és un parc de somni per als nens de Malgrat de Mar i dels pobles contigus, donada les seves grans possibilitats: escultures gegants de caire infantil que li donen un aire màgic, una zona de jocs sensorials, un espai per a monopatins, per a joc de pilota, tobogans, gronxadors, tirolines, i una zona per a fer pícnic. També hem de citar el cèntric Parc de can Campassol, un espai verd que és escenari d’una gran activitat cultural del poble i que també té una zona de jocs per a nens, i de psicomotricitat per a la gent gran (en aquest parc també s’hi troba el Casal de Jubilats).

I si anem tirant cap a muntanya, els amants de la natura trobaran, abans d’enfilar-se amunt, les Planes del Pla de Grau, un extens espai agrícola protegit on es cultiven tot tipus de productes de l’horta, especialment mongetes del ganxet i escarola, que en són els productes estrella.

Enfilant cap amunt, ara sí, els amants de la muntanya, podran gaudir de rutes de senderisme a Malgrat de Mar que els poden portar fins a Santa Rita, fins al Turó d’en Serra o fins a les Mines de can Palomeres. Per poder escollir la ruta que més s’avingui a les vostres condicions, podeu seguir aquest link on hi descobrireu tota la informació necessària: RUTES NATURALS

Ruta Santa Rita
Dunes Platja de la Conca