fbpx

Noticies

Malgrat de Mar, destinació preferent de la Costa de Barcelona


Malgrat de Mar és un municipi català de costa a tan sols 60 km de Barcelona. La seva proximitat amb la capital catalana, i el fet d’ubicar-se dins la província de Barcelona, fa que Malgrat quedi emmarcat dins l’anomenada Costa de Barcelona. Aquesta Costa, també coneguda anteriorment com a Costa del Maresme (nom de la comarca), es caracteritza per llargues platges de sorra, el clima suau del Mediterrani i uns nuclis urbans amb una gran tradició turística. La ubicació estratègica de Malgrat de Mar (prou a prop de Barcelona per accedir-hi ràpidament i còmoda, però alhora prou allunyada per no patir-ne els efectes nocius de gran ciutat), l’ha convertit en una destinació clau de primer ordre per a unes tranquil·les vacances familiars i de platja a la Costa de Barcelona.

Malgrat et pot oferir una mica de tot: platja, rutes de muntanya, cultura, patrimoni, natura, gastronomia, història… i tot combinat amb una gran oferta de qualitat en restauració, allotjament i oci per a totes les edats. Tot això li ha valgut la incorporació dins la marca de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya de Turisme Familiar: Platja en Família.

Pel que fa a les seves platges, Malgrat s’enorgulleix de comptar amb 4’5 km de platges extenses de sorra blanca on et podràs banyar, prendre el sol i jugar a la sorra, amb la garantia d’estar en platges vigilades, i molt ben cuidades. Malgrat de Mar compta, bàsicament, amb quatre platges: la Platja de l’Astillero, la més propera als establiments turístics; la Platja de Malgrat Centre, que es vehicula a partir del nucli urbà; la Platja de la Conca, espai natural de dunes protegit, i la Platja de la Punta de la Tordera, de gran encant per trobar-se a la desembocadura del riu La Tordera.

platja malgrat
platja malgrat
platja malgrat
platja malgrat

L’oci a Malgrat no es redueix a l’estiu i a la platja. Una de les activitats més plaents que pot fer el visitant, sobretot si ve amb nens, és acostar-se al Parc de Francesc Macià, un parc amb escultures gegants de caire infantil i tota una zona per a jocs i pícnic. Si el que es busca és gaudir de vistes panoràmiques, el Parc del Castell és un espai ideal. En canvi, si la cultura i la història són el que atrauen els visitants, el millor és fer una passejada pel casc antic de Malgrat de Mar i meravellar-se amb l’Església de Sant Nicolau del segle XVIII, o amb edificis d’arquitectura privada modernista com Ca L’Arnau o la Torre de la Vídua de can Sala. I com a emblema històric, La Pilona, restes d’una estructura de pedra situada dins el mar i que va ser utilitzada un segle enrere com a punt de càrrega dels vaixells que transportaven el mineral de ferro extret de les Mines de can Palomeres, i que es pot divisar des de la platja de Malgrat, i que ha acabat esdevenint tot un símbol per a Malgrat de Mar.

Totes aquestes oportunitats dins la Costa de Barcelona, es combinen amb variats esdeveniments culturals, gastronòmics i festius que Malgrat de Mar organitza al llarg de l’any per dinamitzar i animar tot el centre urbà.

La Costa de Barcelona, ha trobat en la població de Malgrat de Mar, una destinació preferent així com un dels seus enclavaments més destacats, per a promocionar-se a nivell internacional.

vidua malgrat
torre castell
pilona malgrat
calarnau malgrat