fbpx

Noticies

La Pilona, tot un símbol de Malgrat de Mar


L’Església de Sant Nicolau, la Torre del Castell, la Torre de Ca l’Arnau, la Torre de la Vídua de Can Sala… Malgrat de Mar té molts edificis i monuments emblemàtics, però si n’hi ha un que destaca per sobre de tots ells, és sense cap mena de dubte “La Pilona“!

Tothom que visita el nostre poble i en especial les nostres platges, es queda ben encuriosit en veure aquesta icònica construcció ubicada dins del mar, a mig quilòmetre de la costa, davant la platja de l’Astillero.

Una pregunta típica que fan molts dels turistes i visitants del nostre poble és: Què és aquesta estranya roca?

És per això, que avui us volem explicar la història d’aquest icònic element del nostre patrimoni cultural.

Per començar, direm que no és ni una roca, ni una illa. És una plataforma artificial.

El seu origen es remunta a l’any 1909, any que una poderosa companyia minera francesa va crear la “Societat de Mines de Ferro de Malgrat”. Aquesta empresa va invertir molt del seu capital en millorar les infraestructures d’explotació que havien fracassat anteriorment. El que van fer va ser construir un sistema de transport aeri (un telefèric), format a partir de cables que se sustentaven a partir de torres mecàniques, i anaven des de les “Mines de Can Palomeres” fins a la plataforma que hi havia a sobre de “la Pilona”. Aquest sistema comptava amb un recorregut total d’1,5 km i d’aquesta manera transportaven el mineral que provenia de les mines fins als vaixells.

L’equip humà encarregat de fer funcionar tota la maquinària estava format per 270 homes, la majoria d’ells provenien de Múrcia, terra de la qual van emigrar per buscar feina com a miners a Malgrat de Mar. Aquest operatiu va començar a funcionar el 12 de novembre de 1911 i van arribar a fer un total de 21 carregaments. Anglaterra va ser la destinació principal durant els primers anys que “la Pilona” es va trobar operativa i va rebre un total de 34.000 tones. Per poder elaborar aquestes tasques, eren necessaris 4 o 5 homes per preparar el material des de l’estació de càrrega, més uns 8 més, que es trobaven a la plataforma de “la Pilona” i s’encarregaven de buidar les vagonetes.

L’any 1914, coincidint amb la Primera Guerra Mundial, l’explotació es va abandonar. El vaixell que transportava el darrer carregament (el que feia el número 21), va ser enfonsat davant d’Amsterdam.

Ara, si vens a Malgrat de Mar, i escoltes alguns dels nostres visitants preguntant-se què és aquesta estranya roca, els hi podràs explicar que és el vestigi miner més important del nostre poble.