fbpx

Noticies

Malgrat de Mar és una destinació turística sostenible


L’Organització Mundial del Turisme (OMT), defineix com a turisme sostenible, “el turisme que té plenament en compte les repercussions actuals i futures, econòmiques, socials i medi ambientats per satisfer les necessitats dels visitants, de la indústria, de l’entorn i de les comunitats amfitriones”. 

Tenint en compte aquesta definició podem dir que som una destinació sostenible, i com a tal, un dels nostres principals objectius és el de fomentar un turisme respectuós amb el medi ambient. 

Malgrat de Mar és l’única destinació maresmenca amb el segell Compromís Biosphere que atorga el Consorci Turístic Costa del Maresme. Per aconseguir aquest distintiu s’han examinat les accions que es porten a terme en matèria energètica i de biodiversitat, així com aspectes socials, econòmics, i de transversalitat entre diferents àrees del municipi com ara la cultura, el medi ambient, la gestió dels residus, els espais verds o l’urbanisme. 

A banda de la destinació turística, també han aconseguit aquest segell les dues oficines de turisme del municipi, i un dels hotels de la vila. 

Aquesta distinció confirma la nostra aposta per un turisme desestacionalitzat i respectuós amb el patrimoni cultural i natural, i reconeix els esforços realitzats per una destinació en les seves polítiques turístiques, una vegada alineades amb l’Agenda 2030 i després d’haver establert un pla d’acció de millora contínua. 

Descarrega el pla d’acció