Noticies

Jornades Gastronòmiques a Malgrat de Mar


Formar part de la zona on la Dieta Mediterrània és pròpia i natural, és un privilegi que des de Malgrat Turisme, no podem deixar escapar! Per això, a Malgrat de Mar s’organitzen diferents Jornades Gastronòmiques per potenciar productes propers i de cada temporada, emmarcats dins l’admirada Dieta Mediterrània, pròpia de les poblacions de la Costa de Barcelona.

Amb la intensa col·laboració dels restaurants de Malgrat, i sota l’organització del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona-Maresme, posem al calendari les temporades de cada producte, per tal de potenciar-lo en el seu moment òptim de consum. En els restaurants, dediquen els dies de les Jornades Gastronòmiques a fer menús especials basats en el producte en qüestió, i també es participa en activitats, fires o mercats.

Així, si veniu a Malgrat els mesos de març i abril, podreu gaudir de les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Pèsol, una llegum molt estimada i consumida en tota la comarca del Maresme. Recollint el testimoni del pèsol, a l’abril comencen les Jornades Gastronòmiques de la Maduixa, una fruita saborosa, apreciada i molt conreada també en els camps del Maresme.

Aquests esdeveniments plens de sabors que són les Jornades Gastronòmiques de Malgrat de Mar, segueixen a l’estiu, durant els mesos de juny i juliol, amb les Jornades Gastronòmiques del Peix i el Marisc, quan els comensals que venen a Malgrat de Mar, gaudeixen del millor peix fresc del Mediterrani, pescat als ports de Blanes i Arenys. I del peix, tornem a l’horta, de la qual en traiem ara els tomàquets per homenatjar-los en les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet, que se celebren a Malgrat els mesos de juliol i d’agost.

Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Pèsol
Jornades Gastronòmiques de la Maduixa

A l’octubre tornem al Mar Mediterrani per pescar ara calamars, moment idoni per la seva pesca i consum. Les Jornades Gastronòmiques del Calamarenys ja ens diuen en el seu nom, que són fruit de la relació amb el port d’Arenys de Mar, que subministra calamars frescos durant tot el mes d’octubre.

En plena tardor, no podíem deixar passar l’ocasió de dedicar unes Jornades Gastronòmiques a un producte tant nostrat com el bolet, present en els nostres boscos. Les Jornades Gastronòmiques del Bolet de Malgrat de Mar, se celebren d’octubre a desembre. Són un bon moment per conèixer-los i degustar-los si encara no els havies tastat, o per fascinar el teu paladar, amb les elaboracions exquisides que els restaurants de Malgrat de Mar proposen.

Finalment, els mesos de novembre i desembre, Malgrat de Mar organitza les Jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet, un producte propi de l’horta malgratenca que al Pla de Grau es conrea amb passió. És una bona oportunitat per provar totes les possibilitats que té aquesta llegum que és un dels productes locals de l’horta de Malgrat més admirats arreu.

Tasta les Jornades Gastronòmiques de Malgrat i et divertiràs tot l’any amb les propostes gastronòmiques dels productes de cada temporada. Més que alimentar-se, les Jornades Gastronòmiques de Malgrat, són el plaer de menjar elaboracions fetes amb productes locals de la Dieta Mediterrània.

Jornades Gastronòmiques del Bolet
Calamarenys