Noticies

Gastronomia a Malgrat de Mar


T’has preguntat mai per què la Cuina Mediterrània està gaudint de tant prestigi arreu del món? Probablement, i entre moltes altres qüestions, sigui pel seu component saludable gràcies a un equilibri responsable entre un consum de productes de la terra com cereals, fruita, verdura i vi, i de carn i peix, limitant el consum de làctics. Aquest equilibri respon a la realitat natural de l’entorn mediterrani del qual Malgrat de Mar en fa gala en les seves propostes gastronòmiques.

Els Restaurants de Malgrat de Mar estan en contacte amb les planes agrícoles del Pla de Grau, que proporcionen ingredients frescos de l’horta (especialment escarola i mongeta del ganxet) sota una agricultura integrada, ecològica i biodinàmica. D’altra banda, la proximitat amb dos ports principals com són el de Blanes i Arenys, fa que cada dia arribi peix fresc a les taules de tots els Restaurants de Malgrat.

L’orgull de la gastronomia malgratenca es manifesta en les diferents Jornades Gastronòmiques que organitzen des del Consorci de Promoció Turística del Maresme. Podem trobar les Jornades Gastronòmiques de la cuina del Pèsol, els mesos de març i abril, les Jornades Gastronòmiques de la Maduixa, durant abril i maig, les Jornades Gastronòmiques del Peix i el Marisc, i també les del Tomàquet, durant el juny i juliol, les Jornades Gastronòmiques del Calamarenys, quan és temporada de calamars, les del Bolet (d’octubre a desembre) i les Jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet (un dels productes estrelles de Malgrat de Mar, ja que tenen Denominació d’Origen Protegida), durant els mesos de novembre i desembre.

Agricultura Mediterrània

I per atendre tota aquest realitat de Cuina Mediterrània, Malgrat de Mar compta amb una gran i variada oferta de restauració. Alguns d’ells, els pots trobar al Passeig Marítim de Malgrat de Mar: són el Restaurant Vistamar, Stella Maris, La Maduixa, el Simpatia & Friends Gastrobar, Restaurant Casa Nova, Bei Pepe, Bar Restaurant Antonio. A tots ells hi podràs trobar un ambient agradable i una proposta gastronòmica de Cuina Mediterrània. Alguns dels Restaurants de Malgrat els podràs trobar a tocar o molt a prop de l’estació de tren, com ara el Restaurant Sancho Panza, la Pizzeria Restaurant Di Angelo, la Pizzeria Nolo, La Forja, La Bota, El Cortijo, Casa Bella o la Cafeteria L’Antic. A la zona turística de Malgrat de Mar, hi trobem el Restaurant Àgora, Bar L’Aperitiu, el Restaurant Marisqueria Santa Anna, la Taverna Gallega Puerta Santa i Bodega 2002. Hi ha Restaurants situats entre la zona turística i el centre, com el Restaurant El nou Mirall, Klein 84, Korova 30, Restaurant Sakura (de cuina japonesa).

També trobem propostes gastronòmiques mediterrànies en diferents Restaurants de Malgrat a primera línia de mar, en aquest cas, tenim el Restaurant El Yate, La Ola de Malgrat, Malamar Beach Restaurant i el Restaurant Punta Riu Tordera, que es troba a la zona de càmpings, entre la platja de la Conca i de la Punta del Riu Tordera. Si el què vols és trobar el teu Bar o Restaurant al centre de Malgrat, pots optar per moltes opcions: Bar Centre Cafè Snack, Bar Liceo, la Tasca Contemporània Morrofino, Celmar “Ca La Cèlia”, Espai Gastronòmic Musicultural Sis-B, Frankfurt Fina, Gelateria Cafeteria Milan, Insòlit Gastrobar, L’Abadia, La Dida, Pizzeria Napoletana, Núria, Pizzeria Restaurant Roma. També al centre i donant a la Plaça Anselm Clavé (més coneguda com plaça de la Barretina, un indret molt actiu) podem trobar La Barretina, Cafè La Plaça, Blanc i Negre, i La Jijonenca. Al barri de Malgrat Nord, hi ha el Bar K-ñitas, Brooklyn, la Verdiblanca i El Patio.

Al casc vell de Malgrat, hi trobareu La Herradura, Bohemi Restaurant i Classic Pizza. Propers a la carretera N-II, també podràs menjar a l’Avi Pep, Bar Restaurant el Polígon, i L’Estany. Al Parc de Can Campassol, el Restaurant Can Mollen, i molt aprop, al bell mig del carrer de Mar, el Restaurant Papallona. Al Parc de Francesc Macià, La Torreta; i prop del Pavelló Germans Maragall, el Restaurant Pala d’Art.

Una gran i variada oferta gastronòmica és el que podràs descobrir venint a gaudir d’un àpat a qualsevol d’aquests Restaurants de Malgrat de Mar. Anima’t i coneix de primera mà la proposta de cuina mediterrània que hi ha a Malgrat de Mar. Per escollir el Restaurant que més et convingui, segueix aquest enllaç:

Restaurants a Malgrat de Mar

Restaurants Malgrat
Coctels Malgrat Mar