Noticies

Festes d’estiu a Malgrat de Mar


No hi ha millor moment per a un poble que durant la seva Festa Major, tot és festa, diversió i acompanyament de veïns i amics. Amb l’arribada de l’agost, Malgrat de Mar celebra la seva Festa Major d’estiu, la Festa Major de Sant Roc, repleta, com cap altra, d’activitats, iniciatives, concerts i events diversos que omplenen la població de festa i alegria.

L’origen de la Festa Major de Sant Roc l’hem de buscar al segle XVII quan la pesta bubònica feia estralls entre la població que no trobava recursos per guarir una malaltia tan greu i contagiosa. Així que, com que res funcionava, es van encomanar a Sant Roc, i per guanyar-se el seu favor, el poble va instaurar les seves festivitats en honor a Sant Roc. D’aquest origen religiós i històric, les festes de Sant Roc només en conserven una recreació històrica al Casc Antic anomenada La Festa dels Empestats, organitzada per diverses entitats del poble i per l’Ajuntament de Malgrat de Mar. Consisteix en una visita nocturna guiada i dramatitzada sobre els anys de la pesta bubònica i encomanament a Sant Roc.

Enguany, la Festa Major de Sant Roc s’inicia el dia 9 d’agost amb la Tabalada, cercavila i repic de timbals a càrrec de la Colla de Diablesratpenatsinfernals, que també s’encarregaran de fer el pregó, juntament amb l’Agrupació Sardanista Malgratenca La Barretina i la Colla de Geganters de Malgrat de Mar.

La Festa Major de Sant Roc seguirá l’endemà amb la Cercavila de Gegants i el Concurs Infantil de Dibuix i Pintura. El dia 11 d’agost, els malgratencs acolliran una encantadora Trobada de Motos antigues i per la nit, una de les cites més esperades de l’estiu a Malgrat de Mar: La Cantada d’Havaneres i rom cremat a càrrec dels Havàname, Les Anxovetes i Els Cremats, a la Platja del Centre.

I no serà per concerts! Durant la Festa Major de Sant Roc a Malgrat de Mar, s’han organitzat nits musicals de diferents estils i registres. El dia 13, l’estil serà jazzístic amb els Men in Swing Jazz Band; el dia 14, és el torn del Country Folk amb The country revival farmers; el 16, serà el dia de l’Orquestra Selvatana, i a Barraques, Gertrudis, Zoo i Sr. Peix; i el dia 18, per arrodonir les nits musicals, tindrem, d’una banda, el concert de la Coral Atzavara de Malgrat de Mar, i de l’altra, la Gumbo Jass Band al vespre, amb els que podràs demostrar les teves habilitats pel Swing. Tot això sense anomenar les activitats musicals infantils, que també tenen la seva importància a la Festa Major de Sant Roc.

Et sembla un bon programa de Festa Major? Doncs encara falten un munt d’activitats i events que la població de Malgrat de Mar organitza per la festivitat de Sant Roc. Tindrem la Segona pedalada infantil el dia 18, els Focs d’Artifici el dia 16, la Jornada dels Maduixots (els Castellers de l’Alt Maresme), el Cinema a la Fresca a Can Campassol, el dia 15… i moltes més activitats! Ah, i per posar-hi la cirereta, aquest any, s’organitza un Concurs Instagram a Malgrat de Mar: només cal que et facis una fotografia a la Festa Major de Sant Roc amb #strocmalgrat19 i podràs guanyar un Ipad!

Vine a Malgrat durant la Festa Major de Sant Roc i veuràs un poble actiu, emocionant i que et farà sentir viu!