Noticies

És temps de calçots a Malgrat de Mar!


Les calçotades són, sense cap mena de dubte, una de les tradicions d’hivern més arrelades a Catalunya.

Si vens a fer-nos una visita durant els mesos de fred, no pots marxar sense tastar els tradicionals calçots!

Segurament, la primera pregunta que t’està rodant pel cap ara mateix és: què són els calçots?

Els calçots són un tipus de cebes tendres allargades que es poden cultivar a les zones on no hi ha massa galades. És per això que la nostra zona, la del Maresme, és una de les més idònies per cultivar-los.

Sabies que el seu nom ve per la manera com es cultiven? Aquesta ceba estranya es plantada mig colgada a la terra, amb una tècnica que es coneix com “calçar”, i que permet que el brot sigui blanc i tendre.

Els calçots són molt populars a la zona de l’Alt Camp, i en concret a Valls, però actualment es conreen arreu de Catalunya.

Durant els mesos de gener, febrer i març és molt típic que familiars i amics es reuneixin per gaudir d’aquest producte tan típic de Catalunya, a més a més, un calçot no és res sense la tradicional salsa de calçots (una salsa molt semblant al romesco).

Aquesta salsa està feta a base d’avellanes i ametlles torrades, oli i nyores.

A les calçotades no només s’hi mengen calçots, també és molt típic menjar-hi carn a la brasa o bé botifarra amb mongetes del ganext.

Si vols gaudir d’una autèntica calçotada on no hagis de cuinar, ni acabar fent olor de fum, ni tan sols preocupar-te de la salsa de calçots, et recomanem que reservis a algun restaurant de la zona, al nostre poble trobaràs diversos establiments on podràs gaudir d’aquest tradicional producte de Catalunya.