fbpx

Noticies

Descobreix el Turó de Can Serra i les Mines de Can Palomeres.


Ara més que mai, és moment de connectar amb la natura i de viure i gaudir de Malgrat de Mar d’una manera diferent.

 

Com bé sabeu, degut a les noves restriccions implementades per la Generalitat de Catalunya per tal d’evitar la propagació de contagis de la COVID-19, s’ha decretat un confinament municipal i s’han tancat els espais esportius i els gimnasos, és per això, que avui us volem proposar una ruta que us ajudarà a posar-vos en forma, i és que Malgrat de Mar, és un gran gimnàs a l’aire lliure.

Ara és el moment de gaudir de les nostres fantàstiques platges, dels camins que hi ha entre els nostres camps i de les rutes per descobrir que trobareu en els diferents espais naturals que ens envolten.

Avui la ruta que us volem proposar és la “Del Turó d’en Serra i les Mines de Can Palomeres”. Aquesta ruta, de dificultat mitjana pel desnivell que cal superar en poc espai, us portarà a descobrir el passat miner de la nostra població i a contemplar les meravelloses vistes des del cim del turó d’en Serra. Mentre feu aquesta ruta, podreu veure les entrades de les mines situades a la part nord de Malgrat, tot i que no està permès entrar-hi, per a la seva perillositat.

Aquesta ruta, té un recorregut de 5,60 km, un desnivell màxim de 229 metres i de mitjana, la podreu fer amb unes 3 hores.

Per poder fer-la adequadament, és recomanable portar un calçat adient. Una caminada de poca envergadura com aquesta, permet portar des d’unes botes professionals de muntanya, passant per unes lleugeres sabatilles de trekking o trail o unes sabatilles esportives menys especialitzades, però amb una sola rugosa que afavoreixi l’adherència en terrenys de muntanya.

Pel que fa a la roba, aquesta pot variar en funció de l’època de l’any, però el millor, és  que aquesta sigui còmode i transpirable i a ser possible, recomanem fer-la sempre amb pantaló llarg per tal d’evitar que els arbustos i diferents plantes que hi pugueu trobar us molestin.

Així que ja ho sabeu, poseu-vos les vambes i aventureu-vos a descobrir aquesta fascinant ruta de Malgrat de Mar.