Agenda d'activitats, Festivals, Esdeveniments

Fem Pop


Per a més informació

Festival contra la desigualtat de gènere, dins els actes del 8 M

7 de març 12h

La Regidoria de Cultura oferirà el festival FemPop el pròxim 7 de març, dins el programa d’actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones. El festival, que arriba a la seva quarta edició, és una reivindicació contra la desigualtat de gènere en la indústria musical i per això dóna tot el protagonisme a les dones. Fins ara, el festival s’havia celebrat dins els actes commemoratius del 25 N Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones i enguany, fa un salt en el calendari i porta la seva reivindicació en el marc dels actes del 8M.

La pandèmia de la COVID-19 obliga a canviar el format habitual del FemPop, el festival que no vol existir i enguany es faran els concerts de manera simultània, a les 12 h, en dos escenaris diferents a l’aire lliure: el Parc de Can Campassol i els Jardins de la Torre de la Vídua de Can Sala. Tot i així, el públic podrà gaudir de totes les actuacions, ja que es repetiran, perquè hi puguin assistir. El cartell del FemPop 2021 aposta per les actuacions de Tronco, Augusta, Carlota Flâneur i Grauwi + Marta Cascales.

Per poder assistir cal reservar entrada a entrapolis.com. Els concerts es portaran a terme amb totes les mesures de prevenció i seguretat de la pandèmia sanitària.

La regidora de Cultura, Lurdes Borrell, ha explicat que “tenim una nova edició del festival FemPop, el festival que no vol existir, per fer visible les dones en el món de la música, que tot sovint queda amagat en un segon pla”. “Aquest festival el fem habitualment pel 25N, però la situació de la pandèmia sanitària en aquell moment no ens va permetre organitzar-ho. Pero l’hem recuperat, i ho hem volgut fer, en el marc dels actes reivindicatius del 8M, perquè l’esperit del festival és reivindicar el paper de la món en el món de la cultura, i de la música”, ha afegit la regidora de Cultura. Lurdes Borrell ha remarcat que tot i compartir programa amb els actes del Dia Internacional del les Dones, FemPop té identitat pròpia i un format consolidat després de quatre anys.

 

El cartell d’aquesta quarta edició 

Augusta

Cada cançó d’aquesta jove cantant de Toulouse (França) demostra que els xiuxiuejos arriben molt més lluny que els crits. Les seves petites joies de indie-folk vénen impregnades de saviesa i talent. El seu concert en FemPop serà la seva estrena a Catalunya i Espanya.

Grauwi + Marta Cascales La catalana Carla Gimeno (Grauwi), cantant de la banda The Crab Apples, s’uneix a la pianista i compositora Marta Cascales Alimbau. Porten una proposta intimista i poètica amb cançons com a flocs de neu que cauen a càmera lenta. Serà un concert que demostrarà que la unió fa la força. I que quan soni la música, és millor quedar-se en silenci.

Tronco

Han arribat per a demostrar-nos que la vida pot ser meravellosa si la mantenim senzilla. Conxita i Fermí són del Prat de Llobregat, són germans i fan cançons. Conxita canta, Fermí toca la guitarra i fa els cors. El seu primer disc, editat per Elefant Records, és un deliciós homenatge a la joventut i la ingenuïtat. Prepara’t per a un concert senzillament fabulós.

Carlota Flâneur

En el món d’aquesta jove cantant barcelonina sempre és primavera. Les seves cançons et poden fer ballar, però mai faltaran la nostàlgia i l’anhel d’un món millor. Els que saben d’això tenen el seu nom subratllat en negreta en la llista d’artistes a seguir. Acostin-se ara, abans que es converteixi en un punt llunyà en un escenari enorme.