• Parcs
 

PARCS
La mà de l’home ha propiciat la creació de dos dels entorns més envejables de les poblacions de la rodalia, com són els parcs del Castell i el de Francesc Macià.

El Parc del Castell està situat en un turó, des del que s’observa una meravellosa panoràmica de tot el municipi. El Parc ha possibilitat des de la seva creació, una zona d’esbarjo i lleure comuna a diferents sectors de la població, d’accés lliure i marc de múltiples activitats culturals. S’hi ha instal·lat àrees de joc per a nens, itineraris de passeig amb contingut botànic (Cadascuna de les 127 espècies implantades al Parc ha estat retolada amb el seu nom). El Parc del Castell ha allotjat en diverses ocasions aplecs de sardanes, les festes del barri de la Verneda, concerts i revetlles populars, entre els actes més destacats.
Els recorreguts existents al Parc permeten un apropament a diferents hàbitats i espècies mediterrànies, alhora que per a la seva ubicació redueixen costos de manteniment i de consums energètics i de recursos.

El Parc Francesc Macià és un dels parcs més grans de la zona amb una extensió de més de 40.000 m2 i ofereix una gran varietat de possibilitats d’oci per passar un dia inoblidable amb la família.

En aquest espai hi trobem elements escultòrics, didàctics, botànics i paisatgístics i àrees dedicades a contes infantils, zones de joc per a nens de 3 a 14 anys, zones de passeig, zones esportives, zones de pícnic i descans amb subzones de jocs infantils pels més petits (menys de 3 anys), zona d’amfiteatre per espectacles culturals, zona d’skating, zona de jocs especialment auditius per a totes les edats... El terreny ofereix montículs dispersats amb vegetació que formen zones i camins d’una manera suau i natural sense crear barreres de cap mena