• Cultura i patrimoni
 

PATRIMONI

Us convidem a participar en tot el ventall de festes i activitats que s’organitzen al llarg de l’any a casa nostra. Carnestoltes, Sant Joan i Sant Pau, festa major d’estiu, Festival Internacional de Bandes de Música i de Corals, festa major d’hivern, balls, espectacles, havaneres, concerts, focs artificials i un llarg etcètera. Malgrat de Mar té un teixit associatiu i cultural molt ampli. Tant els amants de les arts com els amants de la cultura tradicional poden trobar dins d’aquesta variada oferta el complement a les seves vacances.

Una de les característiques del nostre poble és la diversitat. Si us hi endinseu, veureu l’entorn històric on es situa Malgrat, així com els seus principals monuments i edificis.

Església de Sant Nicolau  
Església de Sant Nicolau: Tal i com la coneixem avui és del segle XVIII, encara que s’hi conserven restes d’èpoques anteriors. Façana d’estil neoclàssic dedicada a Sant Nicolau de Bari.

Peixateries Velles. Finals del segle XIX. A la banda sud hi havia les carnisserie i a la banda nord les peixateries, on octualment encara s'hi conserva la pedra on es col·locava el peix.
  Pexateries Velles

Ajuntament de Malgrat de Mar  
Ajuntament. D’estil modernista, va ser inaugurat el 15 d’agost de 1913. El seu interior s’ha remodelat completament.


Centre Cultural. Espai dedicat a les projeccions cinematogràfiques, representacions teatrals i conferències, entre altres. Disposa, a més, de Sala d'Exposicions a la planta baixa.
 

 
Biblioteca Municipal La Cooperativa. Inicialment era una casa senyorial construïda a finals del segle XVI. Hi vivia la família noble dels Clapers. Posteriorment va complir moltes altres funcions: hospital de sang (s.XVIII), seu del Casino Malgratenc (s.XIX), seu d’una cooperativa obrera de consum (s.XX) En l’actualitat s’ha reformat totalment i alberga la Biblioteca Municipal La Cooperativa.

Ca l'Arnau: Residència d’estil modernista, construïda l’any 1914. Es va restaurar i va acollir durant 10 anys l’Escola Municipal de Música. Actualment és la seu del departament de cultura i de Malgrat Turisme SL.
  Escola Municipal de Música Ca l'Arnau

 
Antic Hospital i Capella. L’any 1441 Hug Descolomer va fer donació dels seus béns a fi que es construís un hospital pels pobres de Jesucrist. L’Hospital, actualment, fa funcions de centre terapèutic i la capella adjunta serveix per a fer-hi actes culturals.

Can Campassol. Autèntic pulmó i espai verd privilegiat que albergà una casa colonial on Zenòbia Camprubí, dona del premi nobel de literatura Juan Ramon Jiménez, passà alguns estius dels primers anys de la seva vida. Actualment hi està ubicat el Casal per als Jubilats.
 

La Pilona  
La Pilona. Des de qualsevol de les nostres platges i en direcció sud, al bell mig del mar, hi ha una pedra anomenada la Pilona. Es tracta d’una plataforma artificial que servia, al començament del segle XX, com a punt d’embarcament del material de ferro de les mines de can Palomeres. Es transportava el ferro des de la muntanya mitjançant un sistema de vagonetes per unes torres metàl·liques.

Torre de la Vídua de can Sala: edifici d'estil modernista de l'any 1909, obra d'Esteve Rocafort i Carreras. Conté treballs de forja en les baranes ondulades i decoració amb ceràmica i elements de l'època.